Fietgids Limburg

0 out of 5

19,99

Fietsknooppunten en Limburg zijn een perfecte mix.  In 1995 werden ze voor het eerst geïntroduceerd.  Nu, zoveel jaar later, lijkt het of ze altijd bestaan hebben. We kunnen er zelfs niet meer zonder. Je zet een aantal knooppunten achter elkaar en hup je bent vertrokken voor een tochtje vol fietsplezier.  De achterliggende gedachte bij het ontwikkelen van het fietsknooppuntennetwerk was het publiek via het fietsen te attenderen op de zorg van natuur en landschap.  En of dit werkt!  Deze uitgave is hier, net zoals vele andere boeken, een voorbeeld van.  De fietser wil vooraf geïnformeerd zijn over de route. Wat is er te zien aan natuur en cultuur? Is het landschap glooiend of eerder plat?
 
Je kan kiezen voor een tocht langs kanalen en door het Park der Lage Kempen in Lommel.  Of in Molenbeersel pedaleren langs molens, kastelen en de dodendraad.  Voor het betere fietswerk kan je naar Riemst waar je kan klimmen en dalen net zoals in Moelingen in de Voerstreek.  Of je fietst door het purperen landschap van Tenhaagdoornheide in Houthalen-Helchteren naar de kruidentuin van de Abdij van Herkenrode in Hasselt.  De tochten variëren van 38,8km tot 48,8km.
 
De 20 fietstochten wordt volgens hetzelfde stramien voorgesteld..  Elke route heeft een volgnummer en een titel, die een soort smaakmaker is.  De bijhorende praktische informatie bevat de lengte van de route, de vertrekplaats, de toestand van de wegen, de niveauverschillen, parkeermogelijkheden en informatieadressen. Bij elke route is er een scheurvaste, waterbestendige en uitneembare kaart.  Op de gedetailleerde kaart is de route aangeduid samen met de knooppunten en de bezienswaardigheden.  De bijhorende, uitgebreide, tekst beschrijft de fietstocht en de bijzonderheden die je op je tocht zal vinden.  Je verneemt alles over de plaatselijke natuur, de lokale geschiedenis en opmerkelijke monumenten.
 
Deze dicht-bij-huisgids is een verbetering ten opzicht van de vorige uitgaven.  Het spiraal gebonden boek is vervangen door een klasseermapje (20cmx16cm).  Hierdoor zijn de kaarten écht uitneembaar.  De stevige duurzame kaft zorgt ervoor dat je deze gids makkelijk kan opbergen in je fietstas.
 
Op naar fietsparadijs Limburg!
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Stan Verelst

ISBN

9789020972375

Type

Andere

Bladzijden

168

Recensent

lieve

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lannoo.com'>Lannoo</a&gt;