Natuurgids Voor Onderweg

0 out of 5

14,90

Planten en dieren zijn in deze natuurgids gesorteerd naar leefgebied: bos, weide en veld, bebouwde omgeving, water, bergen en kust. Deze indeling is minder gebruikelijk dan de alfabetische of die naar groei- en bloeiwijze maar zeker en vast niet minder handig. Iedere natuurliefhebber heeft allicht zijn eigen voorkeur, maar deze is zeker meer dan het uitproberen waard. Bovendien leer je nog wat extra’s over het betrokken leefgebied.

Binnen die diverse leefgebieden is er voor elke planten- of dierensoort informatie over de voornaamste kenmerken, het voorkomen, de leefwijze en zijn er ook nog enkele wetenswaardigheden. De planten en dieren staan binnen die leefgebieden telkens in dezelfde soortvolgorde. Voor iedere “soort” is er een apart symbool. Planten en dieren kunnen uiteraard in meerdere leefgebieden voorkomen; in zo’n geval is het wel even zoeken of het gezochte opduikt bij “vochtige weiden”, dan wel “water” of “kust”. Deze uitgave streeft geen volledigheid na, maar de meest voorkomende levende wezens kan je hier wel terug vinden, zowel met informatie in tekst als op een van de meer dan vijfhonderd foto’s van goede kwaliteit.

Naast het voorgaande is er nog een apart hoofdstukje gewijd aan sporen, nesten en voetafdrukken. In dit hoofdstukje komen minder diersoorten voor dan elders in het boek, maar mocht je de sporen, nesten en voetafdrukken die hier getoond worden al kunnen identificeren dan ben je al een flinke stap op weg om een heuse natuurkenner te worden.

Met dit boek bij de hand wordt de natuur verkennen nog boeiender.

Category: Andere reisboeken

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Frank en Katrin Hecker

ISBN

90-5956-115-5

Type

Hardback

Bladzijden

272

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Fontaine

Distributeur

<a href='http://www.agorabooks.com/'>Agora Uitgeverscentrum</a>