Veldgids Diersporen Europa

0 out of 5

37,95

Diersporen identificeren in de natuur of elders kan een boeiende bezigheid zijn. Tenminste als je enige kennis ter zake hebt. Bij een grote massa tijdgenoten ontbreekt die kennis compleet, maar als je ervoor openstaat, dan kan Annemarie Van Diepenbeek die stevig bijspijkeren. Een grote stap in de goede richting is het absorberen van de inhoud van deze overzichtelijke, leerrijke en rijkelijk geïllustreerde veldgids.
Diersporen beperken zich niet tot voetsporen; de auteur heeft ook aandacht voor prooiresten, vraatsporen, foerageersporen, nesten, braakballen, uitwerpselen, zandbaden en nog meer. Kortom, de nodige kennis in combinatie met goed uitkijken kunnen heel leerrijk zijn.  Tegenwoordig is het identificeren van diersporen zelfs een kwestie die de media haalt, telkens er ergens een wolf aan het werk geweest is.
De diersporen zijn het uitgangspunt van deze veelzijdige veldgids. Eenmaal je die omschreven hebt kan je op zoek naar het zoogdier, de amfibie of het reptiel dat hier indrukken naliet. Uitermate interessant.
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Annemarie van Diepenbeek

ISBN

9789050117067

Type

Hardback

Bladzijden

346

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.knnvuitgeverij.nl'>KNNV Uitgeverij</a>