Relicta 1

0 out of 5

40,00

In deze uitgave van het twee jaar geleden opgerichte “Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed” verschijnen zowel archeologische artikels als bijdragen op vlak van monumenten en landschappen.
 
Een van de meest tot voorbeeld strekkende artikels in deze uitgave is dat over het “Groot Tempelhof” in Slijpe. Hierin wordt een geïntegreerde analyse gemaakt van het landschap, archiefbronnen en opgravingsresultaten. Wil je een breder publiek aanspreken dan is het ook belangrijk de onderzoeksresultaten in een breder kader voor te stellen. Gefragmenteerde informatie is wellicht eerder geschikt voor specialisten en andere ingewijden.
 
Eerder was er op deze site al aandacht voor de aanwezigheid en het gebruik van bomen en struiken in de loop der eeuwen (Inheemse bomen en struiken in Nederland en Vlaanderen) . In een van de artikels in deze uitgave wordt daarop uitgebreid voortgeborduurd, meer specifiek voor wat betreft veelvuldig aanwezige soorten als de esdoorn, de els, de berk, de tamme kastanje en de haagbeuk.
 
Andere interessante onderzoeksresultaten hebben onder meer betrekking op een woonerf uit de midden-bronstijd in Weelde, Gallo-Romeins aardewerk gevonden in Zandvoorde, bewijzen voor het transport van turf rond het jaar 1200, de oudste dakconstructie van de Leuvense binnenstad, enz … De eerste uitgave is alvast zeer verscheiden inzake thematiek. Hopelijk kan die verscheidenheid aangehouden worden.
 
Het is belangrijk dat middels uitgaven als deze een breder geïnteresseerd publiek regelmatig kan geïnformeerd worden over de resultaten van het onderzoek op diverse domeinen van het collectieve erfgoed.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

diverse

Type

Hardback

Bladzijden

254

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.vioe.be'>Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed</a>