Met Een Koffer Vol Gedachten

0 out of 5

17,50

Met de regelmaat van een klok verschijnen er gebundelde reisverhalen waaraan enkele minder gerenommeerde auteurs hun medewerking kunnen verlenen. Daar torent deze “Met een koffer vol gedachten” met kop en schouders bovenuit. Dit heeft niets met de bekendheid van de auteurs te maken – ook litteraire coryfeeën kunnen de bal al eens misslaan – maar wel met het hoge niveau van de verhalen.

Rode draad doorheen de verschillende verhalen is de “pelgrimage”. De Engelse titel “Solo – Writers on Pelgrimage” is hier veel duidelijker. Aan de auteurs werd gevraagd om een reisverhaal, of een verhaal tout court, te schrijven over een bijzondere bestemming. Dit kon gaan van een reis naar de Himalaya, de Galápagoseilanden, een Spaans klooster of een Ierse pub. Over een bezoek aan het land van oorsprong of aan droomfabriek Hollywood. Maar ook, heel prozaïsch, naar de eigen wortels in het ouderlijke huis.

Alle verhalen werden vertaald uit het Engels. Uitzondering hierop zijn de verhalen van Kristien Hemmerechts en Arie Storm die speciaal voor deze Nederlandse editie werden toegevoegd.
Bij elk verhaal wordt een korte inleiding met de voornaamste publicaties van de auteur gegeven.

Uitgeverij Mouria is een redelijk jonge uitgeverij waarvan het fonds gekenmerkt wordt door een zorgvuldig geselecteerde reeks titels. Elk boek krijgt de aandacht die het verdient. Dat is bij deze titel duidelijk merkbaar.

Category: Reisverhalen

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Katherine Govier

ISBN

90 458 4863 5

Type

Paperback

Bladzijden

256

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.mouria.nl/'>Mouria</a&gt;