Horizontale Reizen

0 out of 5

18,90

In het boek worden dertien ongewone maar wel boeiende verhalen gebundeld. Ongewoon vanwege de soms gefragmenteerde en bondige schrijfstijl van de auteur. En boeiend omdat je blijft lezen en toch verrast wordt door de onverwachte plotwendingen. In het eerste gedeelte van het boek vind je een aantal verhalen die zich afspelen in de Verenigde Staten.

Het tweede gedeelte speelt zich voornamelijk af in verschillende Oost-Europese landen waar zowel het communistische als het oorlogsverleden nooit helemaal verteerd lijken te zijn. De Amerikaanse verhalen zijn soms absurd en op ironische wijze geschreven en telkens met een verrassend einde. Sommige doen sterk denken aan de hilarische midwest cowboyverhalen van Annie Proulx. Het tweede of Oost-Europese gedeelte is iets meer ingetogen, vooral het verhaal over de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog in Polen. Toch krijg je ook hier enkele staaltjes van absurditeit, vooral de toestanden in het huidige Rusland waar het ik personage en zijn gezelschap constant moeten vechten tegen de geldende reglementen en de in sloten stromende wodka.

De verhalenbundel Horizontale reizen is het eigenlijke debuut van auteur Hans van der Heijde. De eerste druk verscheen in 2004 bij uitgeverij De Kleine Uil.

Category: Reisverhalen Tag:

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Hans van der Heijde

ISBN

9789020410143

Type

Paperback

Bladzijden

188

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.ljveen.nl'>L.J. Veen</a>

Distributeur

Amstel