1914-1918 Oorlog Zonder Einde

0 out of 5

24,95

Steeds moeilijker wordt het om een boek over de Eerste Wereldoorlog te maken met een invalshoek die aanspreekt. Zoveel uitgaven belichten een of ander deelaspect van die vreselijke oorlog: de belevenissen van een individu, de strijd in een bepaalde stad of regio, de gebeurtenissen in een specifieke periode, het leven aan het front of in bezet gebied, informatie over de aanloop tot de oorlog, … Allemaal waardevolle invalshoeken die mogelijk tot een boeiend en leerrijk boek kunnen leiden.
Hoe bewaar je het overzicht in die eindeloze reeks gevechten, de miserie en het lijden van de burgers, de bestuursmaatregelen van de bezetters, het gekissebis tussen geallieerde aanvoerders, de twijfel van de ene of de driestheid van de andere, …? Herman Van De Vijver biedt de niet-specialisten een relatief beknopt overzicht van een resem belangrijke gebeurtenissen van die oorlog die de landkaart van Europa flink door elkaar schudde en ertoe leidde dat een reeks koningen, een keizer en een tsaar konden ophoepelen.
Wie enige interesse vertoont in deze oorlog -eigenlijk begonnen als een gevaarlijk machtsspel tussen heel hoge heren- krijgt met deze uitgave een helder eerste beeld van de jaren 1914-1918. En prima geschreven bovendien.
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Herman Van De Vijver

ISBN

9789058269386

Type

Paperback

Bladzijden

167

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.davidsfonds.be'>Davidsfonds Uitgeverij</a>