1000 Jaar Kelten

0 out of 5

19,95

Het beeld van de aanwezigheid van de Kelten in onze contreien krijgt steeds vastere contouren. Af en toe zijn er nieuwe ontdekkingen en regelmatig zijn er nieuwe inzichten. Gelukkig is er Herman Clerinx die het allemaal opvolgt, maar het vooral door zijn publicaties overzichtelijk houdt voor een geïnteresseerd lezerspubliek.

In deze leerrijke en vlot geschreven uitgave geeft de auteur een bondig overzicht van de periode van ongeveer 10 eeuwen waarin de Kelten, vooral dan hun taal en cultuur, een belangrijke rol speelden. Terecht legt Herman Clerinx er de nadruk op dat de Kelten niet zozeer een stam of een volk waren, maar vooral een verzameld en gelijkaardig gedachtegoed en cultuur die eeuwenlang een flink stuk van Europa beheersten.

Het boek is voorzien van degelijk fotomateriaal, duidelijke kaartjes en allerhande illustraties, die samen met de tekst een overzichtelijk geheel vormen. Eén kleine bemerking: de verwijzing naar een Iers oorlogsmonument in “Lafelt bij Maastricht” is verwarrend. Lafelt ligt wel degelijk bij Maastricht, maar de meerderheid van de lezers weet allicht niet dat Lafelt in Vlaanderen ligt, terwijl Maastricht zich aan de andere kant van de grens bevindt. 

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Herman Clerinx

ISBN

9789077942413

Type

Paperback

Bladzijden

112

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.davidsfonds.be'>Davidsfonds</a&gt;