Fotoboek: Spaanse Passie

0 out of 5

29,95

“Passie” is een term die Spanje, de Spanjaarden en het leven aldaar niet kunnen ontzegd worden. Het is er overal, meer en gevarieerder dan je in een eindeloos aantal woorden kan vatten. Een fotoboek lijkt me inderdaad de best haalbare optie om zoveel mogelijk aspecten van die term te tonen.
 
 Zelfs een fotoboek kan niet helemaal zonder woorden. De fotograaf toont zijn indrukken van passie ineen aantal hoofdstukken: flamenco, feria, de Semana Santa, corrida, enz … Omdat woorden beelden kunnen duiden en aanvullen vind je her en der korte stukjes tekst in dit bijzonder kleurrijke boek.
 
 De diverse tinten van geel en rood van de omslag duiken ook in het boek weer veelvuldig op, maat het laat ook zien dat er in Spanje ook veel groen en blauw is, samen met alle tussenliggende schakeringen natuurlijk. Zelfs bruin en andere donkerdere tinten worden hier levende en levendige kleuren.
 
 Fotograaf Jochem Wijnands zet Spaanse passie in eerste instantie om in een grote kleurenrijkdom, die op haar beurt kan leiden tot buitengewone beweeglijkheid en actie, maar hij vergeet niet te tonen dat passie ook ingetogen kan zijn.
 
 Nog nooit zag ik Spaanse passie zo veelzeggend en zo veelzijdig in beeld gebracht.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Daphne Huineman

ISBN

9066119349

Type

Andere

Bladzijden

192

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.inmerc.nl'>INMERC</a&gt;