100 Mooiste Schatten Van Italië

0 out of 5

9,95

Een keuze maken tussen al het moois wat Italië te bieden heeft om de 100 mooiste bestemmingen te selecteren, het is niet gemakkelijk. Toch is de uitgever hierin geslaagd. Er is een goed evenwicht tussen landschappen, cultureel erfgoed, kosmopolitische en kleinere steden, kunst en culinaire geneugten. De rijke geschiedenis van Italië kennende is het niet verwonderlijk dat meer dan 40 geselecteerde plaatsen op de werelderfgoedlijst staan.

De in 1971 ontdekte Frasassigrotten, de toppen van de Gran Paradiso en de Borromeïsche eilanden zullen zeker de natuurliefhebber bekoren. Vergeet je verrekijker niet als je het Nationaal Park van Abruzzen bezoekt. Dit is één van de weinige plekken in Europa waar er nog enkele bruine beren leven. Uitgelezen plaatsen voor de romantische zielen zijn Verona, waar zij zich kunnen onderdompelen in de tragedie van Romeo en Julia, en Venetië met haar gondels en de Brug der zuchten. Adepten van geschiedenis en kunst kunnen hun hart ophalen in Ferrara, dat alles te danken heeft aan het geslacht d’Este, Florence, waar de geschiedenis van de stad vervlochten is met het geslacht de Medici en natuurlijk Rome met de kunstwerken van Berninni, Titiaan, Caravaggio en Michelangelo.

Bij elke bestemming vind je tips over gastronomie, hotels, souvenirs, festivals, de beste periode om te bezoeken, eventueel aanwezig Unesco werelderfgoed en vervoer.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

diversen

ISBN

879 90 366 2488 6

Type

Hardback

Bladzijden

207

Recensent

lieve

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.rebo-publishers.com'>Rebo Productions</a>

Distributeur

<a href='http://www.agorabooks.com'>Agora uitgeverscentrum</a>