Pride And Pudding

0 out of 5

35,00

Vraag niet onvoorbereid achter een pudding wanneer je door Groot-Brittannië reist, want je weet niet vooraf wat je geserveerd zal worden. “Pudding” is een gerecht met vele uitingen en smaken, soms zoet, soms hartig. Om het verhaal nog wat complexer te maken: de inhoud en natuurlijk ook de smaak evolueerden in de loop der eeuwen. Regula IJsewijn, gefascineerd door de Britse pudding doet het allemaal haarfijn en smaakvol uit de doeken.
Oorspronkelijk moet “pudding” zoiets als een worst geweest zijn: een omhulsel van dierlijke ingewanden, darmen of maag bijvoorbeeld, gevuld met vlees en wellicht ook kruiden. In de loop van de tijd werd eerst de inhoud van dat omhulsel aangevuld met bijvoorbeeld noten, rozijnen, specerijen, etc… Smaken evolueren en diversifiëren, vandaar dat uit een aantal “puddings” zelfs het vlees verdween en de overige ingrediënten al dan niet aangevuld werden met nog meer smaken. Ook het oorspronkelijke omhulsel kon verdwijnen en werd dan vervangen door bijvoorbeeld bak- of kookvormen. Vandaar de grote variatie in hedendaagse pudding, waarbij evenmin sprake is van een eenvormige bereidingswijze. Bakken, braden, stomen, … het is allemaal mogelijk.
Behalve een vloed aan heerlijke recepten krijgt de lezer ook een pak geschiedenis en weetjes over de Britse pudding opgediend in dit prettig geïllustreerde boek. Als je bij “pudding” alleen maar denkt aan de gele blubber die in onze contreien soms wordt bereid, dan zullen je ogen en smaakpapillen aangenaam geteisterd worden door de veelheid aan puddings die je in deze uitgave ontdekt. Toch vreemd dat er geen degelijk Engels equivalent is voor “smakelijk”; het zou hier beslist van toepassing zijn.
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Regula IJsewijn

ISBN

9789059086722

Type

Hardback

Bladzijden

358

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.davidsfonds.be'>Davidsfonds Uitgeverij</a>

Distributeur

<a href='http://www.wpg.be'>WPG</a&gt;