Bier Of Wijn

0 out of 5

24,99

Ja, de keuze kan soms moeilijk zijn: kies ik nu voor bier of wijn bij een bepaald gerecht? Een biersommelier en een wijnjournalist lieten zich een aantal typische Vlaamse, typisch Waalse en zelfs enkele overal in België verkrijgbare gerechten voorschotelen. Beiden selecteerden bij elk van die gerechten de meest gepaste drank uit hun kelder en gaven uiteraard ook argumenten. Behalve de keuzes van de beide heren krijgt de lezer ook de recepten van de gerechten die beoordeeld werden.
Soms lijkt een antwoord voor de hand te liggen, maar andere meningen kunnen nieuwe inzichten brengen. Persoonlijk zou ik er bijvoorbeeld nooit aan denken om frietjes te combineren met wijn. Vol-au-vent is zo’n gerecht dat quasi altijd met frietjes geserveerd wordt. De Vicaris Tripel / Gueuze lijkt me een uitstekende bierkeuze, maar wat denk je wanneer Alain Boeykens met een Bulgaarse witte wijn komt aandraven?
Argumenten voor bier of voor wijn presenteren de beide kenners bij een 25-tal gerechten. Wat zou jij drinken bij Rijstpap, bij balletjes in tomatensaus, bij stoemp van zuurkool met worst, bij broodpudding, bij pistolet met gehakt en pickles, etc… Zelfs voor konijn met pruimen wordt een geschikte wijn geselecteerd en bij oesters een biertje. Overigens verheugt het me dat bij mosselen met friet Cristal Alken aanbevolen wordt; een uitstekende selectie. Qua wijn hoort hier een Muscadet uit de Loire bij.
Behalve de verfrissende combinaties die de auteurs voorstellen is het ook mooi dat een resem traditionele recepten op deze wijze in de kijker geplaatst worden. Zet je vooroordelen opzij en proef!
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Luc De Raedemaeker & Alain Bloeykens

ISBN

9789022334423

Type

Hardback

Bladzijden

144

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.manteau.be'>Manteau</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.wpg.be'>WPG</a&gt;