E-Biking In België

0 out of 5

39,99

De opgang van de elektrische fiets, ook wel als e-bike benoemd, is niet meer te stuiten. Dat hebben ze ook bij uitgeverij Lannoo gemerkt. In samenwerking met Pasar ontwierpen ze 50 routes voor de elektrische fiets die ze de gebruiker aanbieden in een luxueuze hardkartonnen box. In deze box zijn de vijftig mooiste routes door heel België gebundeld. Van elke route is een handige plooikaart gemaakt, die perfect in de fietstas past. De trajecten zijn uitgezet over rustige fietspaden, fietsnetwerken, oude spoorwegen en jaagpaden. Ze brengen je langs gezellige dorpjes en fraaie landschappen. Op de tekstzijde van de plooikaart vind je volledige routebeschrijving en de praktische informatie. Op de kaartzijde staan de volgorde van de knooppunten, de afstand, het percentage verkeersvrije wegen en natuurlijk een kaartje met het traject, de knooppunten en de vertrekplaats.

Naast de routekaarten zit in de box een kaart met het overzicht van alle routes en een 112 bladzijden tellende infogids, die tal van tips bevat voor de aankoop van een elektrische fiets. Je komt ook te weten hoe je je best voorbereidt om met een e-bike op pad te gaan. Kortom, het extra boekje is een waar vademecum voor de e-biker.

De routes hebben een ideale spreiding over het grondgebied van België. Uitzonderlijk hierbij is dat de hellingen niet vermeden worden. Ondanks de grotere afstanden die je met de elektrische fiets kunt afleggen is er gekozen voor relatief korte trajecten tussen de 35 en 55 km. Waarschijnlijk is er rekening gehouden met de capaciteit van de batterijen. Mocht je onverhoeds toch met een lege batterij geconfronteerd worden dan staan bij alle fietstochten de adressen waar je de accu kunt opladen.

De box is alleszins een prachtig en welgekomen initiatief: de hellingen in het zuidelijk landsgedeelte, de West-Vlaamse heuvels of de Limburgse plateaus komen hierdoor, mede dankzij de trapassistentie van de elektromotor, in ieders bereik.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

diverse

ISBN

9789401411165

Type

Andere

Bladzijden

50

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lannoo.com'>Lannoo Uitgeverij</a>