Traumpfade Von Hütte Zu Hütte

0 out of 5

45,00

Van berghut naar berghut trekken is een vorm van vakantie of vrijetijdsbesteding die in onze contreien nog te weinig aanhangers telt en te weinig aandacht krijgt. Enerzijds is er natuurlijk de fysieke inspanning van deze meerdaagse wandeltochten, waarvoor je enigszins afhankelijk van de conditie van het moment, maar anderzijds is er de schitterende natuur die je ervoor in ruil krijgt. En dan hebben we de stilte, de rust en waarom niet het ontstressen nog niet vermeld.

In deze fraaie uitgave stelt auteur en bergbeklimmer Mark Zahel 15 lange wandeltochten voor. Allemaal trekken ze op behoorlijke hoogte door een gebergte; van de ene zijde naar de andere of er omheen. De trajecten zijn zo uitgestippeld dat afdalingen naar diepere dalen in de mate van het mogelijke vermeden worden. Onderweg dus geen afdalingen naar het uitgangsniveau. Deze uitgave omvat twee boeken. Het hoofdwerk bevat algemene informatie en beschrijving van de landschappen in mooie volzinnen. Onvoorbereid begin je niet aan een “meesterproef” zoals elk van de opgenomen wandelingen: daarom een hoop praktische info van de terzake ervaren auteur. Daarnaast is er de praktische bijlage met alle nodige informatie om de wandelingen ook in de praktijk te kunnen volbrengen: de routebeschrijving, de berghutten op het traject, het meest geschikte tijdstip en de duur van de wandelingen, de gewenste uitrusting en de conditionele vereisten, aanbevolen kaartmateriaal en gidsen, enz… De overzichtskaartjes bevinden zich in het hoofdwerk, maar zouden misschien beter in de bijlage van pas gekomen zijn.

De wandelingen situeren zich in Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Slovenië. De namen van de bergketens die je doortrekt klinken als klokken: de Zillertaler Alpen, de Julische Alpen, het Tauern gebergte, de Dolomieten, de Walliser Alpen, Gran Paradiso, … Afhankelijk van je tempo en je conditie moet je rekenen op 1 tot 2 weken voor elk van de 15 hier beschreven wandelingen. Goed voor jaren wandelplezier dus; zowel vooraf in je luie zetel als eenmaal onderweg in de mooiste landschappen van Europa. Ook de niet zo sportieve wandelaar kan genieten van het prachtige beeldmateriaal en de uitnodigende beschrijvingen van de auteur.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Mark Zahel

ISBN

3-7654-4189-9

Type

Hardback

Bladzijden

144

Recensent

robert

Taal

Duits

Uitgeverij

<a href='http://www.bruckmann.de/'>Bruckmann Verlagshaus</a>