Alles Over Gps

0 out of 5

13,95

De opmars van gps-toestellen is niet meer te stuiten. Eerst was het fenomeen nog voorbehouden aan toestellen voor in de auto waarbij vooral Tom Tom de scepter zwaaide. Met de komst van Garmin-outdoortoestellen worden ze nu meer en meer door wandelaars en fietsers in gebruik genomen. Dit is niet verwonderlijk: een gps-ontvanger is een geweldig hulpmiddel bij het wandelen en fietsen. Veel mensen vinden een gps echter te ingewikkeld. Jaap van Raffe en Tineke de Boer schreven daarom het boekje ‘Alles over GPS’.  Het is een handige gids voor de beginnende gps-er, mede door de in het boekje opgenomen Doe-Het-Zelf-cursus. Aan de hand van duidelijke praktijkoefeningen kan iedereen met een gps leren omgaan en wordt wandelen en fietsen nog aangenamer. 
Om het boekje leesbaar te houden, is de informatie verdeeld over zes delen die op hun beurt weer bestaan uit verschillende hoofdstukken.
– In ‘Deel 1’ kom je te weten wat gps is, hoe het werkt en wat je er mee kunt doen.
– In ‘Deel 2 Navigeren met gps’ wordt verteld hoe je met een gps naar een bestemming kunt gaan en hoe je een voorgeprogrammeerde route kunt volgen. Daarbij komen een aantal belangrijke begrippen aan bod zoals coördinaten, positieformaten, kaartdatums, waypoints en tracks.
– In ‘Deel 3 Digitale kaarten’ krijg je een overzicht van de kaarten die je in combinatie met je gps kunt gebruiken en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste kaart.
– In ‘Deel 4 ‘BaseCamp’ gaan we in op het programma BaseCamp dat je nodig hebt om routes en tracks van je computer naar je gps te sturen. Ook vertellen we hoe je routes kunt maken met dit programma.
– In ‘Deel 5 Doe-Het-Zelf-cursus gps’ vind je de Doe-Het-Zelf-cursus gps. Stap voor stap leer je de belangrijkste begrippen in combinatie met praktijkoefeningen. Als je de cursus helemaal doorlopen hebt, weet je alles wat je nodig hebt om zelf met een GPS de wereld te verkennen zonder ooit nog te verdwalen.
– In ‘Deel 6 Overige zaken’ worden een aantal zaken besproken die je niet in de andere delen kon vinden, maar toch vermeldenswaard zijn. Met o.a. iets over POI’s, profielen in je gps en het spel geocaching.
Het is duidelijk: dit boekje voldoet volledig aan de verwachtingen. Zowel de beginnende als de reeds gevorderde gps-gebruiker zal er zijn gading in vinden. Bovendien is het door zijn compacte afmetingen gemakkelijk mee te nemen om het onderweg te raadplegen.
  
Category: Avontuur en Outdoor Tag:

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Jaap van Raffe & Tineke de Boer

ISBN

9789081355438

Type

Paperback

Bladzijden

124

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

http://www.allesovergps.nl