Wisla Stories

0 out of 5

19,99

Over een afstand van ruim duizend kilometer dwarst de rivier Wisla Polen van Zuid naar Noord. Op haar oevers liggen 3 belangrijke steden, Krakow, Warschau en Gdansk, en verder vooral een uitgestrekt platteland. De beide auteurs, een fotograaf en een journalist, tonen in beeld en woord hun impressies van die lange waterloop.
Peter De Bruyne selecteerde 20 beelden voor het boek, terwijl Marc Peirs zijn indrukken neerpende. De teksten vormen een combinatie van persoonlijke verhalen, reisimpressies en regelmatig een scheut geschiedenis. Een bemerking lijkt zich op de voorgrond te dringen: Europeanen, wat hebben jullie in het verleden voor ons gedaan, terwijl wij Polen ons bloed vergoten voor jullie.
Een vrolijk boek is het niet, een tikje zwaarmoedig zelfs. “Reisgids” zou een verkeerde benaming zijn voor wat de auteurs ons aanbieden. Het lijkt me dat je Polen en de Polen al een beetje moet kennen om ten volle te absorberen wat je hier onder ogen krijgt. Dat de cover uitnodigend is zal ik evenmin beweren. In zijn totaliteit is dit een gedurfde poging van uitgever Houtekiet in tijden waar er angst is voor verschraling van het aanbod.
   

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Peter De Bruyne & Marc Peirs

ISBN

9789089243812

Type

Paperback

Bladzijden

87

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://houtekiet.be'>Houtekiet</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.vbku.be'>VBK</a&gt;