Wiener Melange

0 out of 5

17,00

Michael de Werd woont al jarenlang in Wenen en werkt er als internationaal correspondent voor onder meer de VRT en de NOS. Het werken voor hoogstaande journaals als van deze beide televisiezenders kan je alleen maar goed doen als je stad en land goed kent. Bovendien is de auteur zelf actief in het culturele van de stad. In zijn boekje behandelt de schrijver een breed gamma aan thema’s vooral uit de culturele, de politieke en de toeristische sector.

Met behulp van een vlotte pen informeert hij de lezers over onderwerpen als eten, drank en muziek, maar evenzeer over de houding van de Wieners tegenover de Joden, de nazi’s en de in het buitenland verguisde president Waldheim. De aandachtige lezer puurt uit de tekst beslist tips over aanbevolen koffiehuizen, boeiende theaters of minder gekende hoekjes van de stad. Michael de Werd is erg gul met wetenswaardigheden in zijn tekst. Wist je bijvoorbeeld dat adellijke titels verboden zijn in Oostenrijk? Werden die blauw bloed toestanden maar overal afgeschaft!

Als je denkt Wenen al een beetje te kennen, dan kijk je wel even op na lezing. Ideaal om te lezen in een rustig hoekje, bijvoorbeeld in een Weens koffiehuis.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Michael De Werd

ISBN

9789054292753

Type

Paperback

Bladzijden

215

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.conserve.nl'>Conserve</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.agorabooks.com'>Agora</a&gt;