Mijn Italië

0 out of 5

22,90

Alles in dit boek staat in verband met Italië, de auteur is er ook vaak geweest. Toch gaat dit boek niet over fraaie monumenten, lekker eten en drinken, prachtige landschappen, la dolce vita of zonnige stranden. De auteur genoot hiervan wellicht ook, maar zijn verhalen, essays eigenlijk, zijn er vooral van gedachten en overdenkingen bij waar gebeurde feiten, op levensechte plaatsen in het landschap.
 
De auteur neemt de lezer mee naar plaatsen en gebeurtenissen uit het verleden, vertelt er zijn verhaal, denkt na of mijmer over wat gebeurde of gebeurd had kunnen zijn en stelt zich vragen. Via de letters van het alfabet vergezelt hij de lezer naar het graf van Pasolini, naar Lampedusa of naar de plaats waar Mussolini werd opgeknoopt. Af en toe staat hij stil bij het werk van Einaudi, hij denkt na over Cicero of tracht de gedachten van Garibaldi te lezen. Altijd is hij onderweg, altijd denkend over Italië, zijn Italië. Als alle andere landen is ook dit land opgetrokken uit gemeenplaatsen, maar Luc Devoldere probeert ze te vermijden of te omzeilen.
 
Onderweg heeft de auteur bedenkingen zoals “Sicilië heeft een teveel aan identiteit”. Of hij vraagt zich af wat mensen op reis naar musea drijft, want teveel musea zouden zijn slecht voor de gezondheid …. Het gedachtespoor van de auteur volgen is een boeiende en leerrijke bezigheid. Je moet het niet met hem eens zijn, maar stelt je wel vragen. En dat is natuurlijk wel gezond.

Category: Zondagsboeken

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Luc Devoldere

ISBN

9045012448

Type

Paperback

Bladzijden

384

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.uitgeverijatlas.nl'>Uitgeverij Atlas</a>

Distributeur

<a href='http://www.veenboschenkeuning.nl'>VBK</a&gt;