Axelle Red Fashion Victim

0 out of 5

22,99

Axelle Red is een Limburger-Wereldburger ten voeten uit.  Vanuit de provinciehoofdstad Hasselt trok ze naar het glamourvolle Parijs. In deze lichtstad kwam haar muzikale carrière pas goed op gang.  Sinds jaren is ze een vaste waarde op de podia van de Franse hoofdstad.  De link tussen haar muziek en haar levensstijl is de mode.  Kleding is blijvend, een manier van je gevoel uit te drukken, een manier van leven, tijdloos …  Gelukkig is Axelle geen fashionista.  Voor haar geen kleding uit de wegwerpmaatschappij.  Zij volgt bewust de snel veranderende commerciële mode niet. Gelukkig …  Haar kleren zijn mooie stukken, die net dat ietsje ‘anders’ zijn, dan de jassen, broeken en bloesjes uit de grote winkelketens die je in elke stad aantreft.   

Deze kleding is ook om te bewaren … er hangt een herinnering aan … een prettige belevenis … een memorabel moment uit het leven.    Bewaren heeft nog een ander voordeel.  Na een aantal jaren kan een paar schoenen terug ‘in’ zijn of een ‘retro-stijl’ uitdrukken.  En dan kan je het weer gebruiken.  Recycling heet dit, in je eigen kleerkast!

De doorbraak van ‘Zes van Antwerpen’: Dries van Noten, Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs, Water Van Beirendonck, Dirk van Saene en Marine Yee kwam er bijna gelijktijdig met de doorbraak van Axelle Reds muziek.  Geen wonder dat deze modeontwerpers een grote invloed hadden op de kledingstijl van deze aanstormende artieste.  De mode ondersteunde een bepaald imago, een levensstijl, een houding, een persoonlijkheid …  Een betere ambassadrice voor de Belgische mode kan men zich niet dromen.

Dit fotoboek geeft een duidelijk overzicht voor van een gepersonaliseerde mode gedurende de laatste twintig jaar.  De foto’s zijn het werk van vele beroepsfotografen.  Dit boek is geen werk voor modeconsumenten maar voor consumenten met een voorkeur voor een persoonlijke kledingstijl.  
 
 

Category: Zondagsboeken Tag:

op voorraad

Extra informatie

ISBN

9789401408004

Type

Paperback

Bladzijden

188

Recensent

lieve

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lannoo.com'>Lannoo</a&gt;