Atlas

0 out of 5

10,00

Op geregelde tijden verschijnt bij uitgeverij Atlas een verzamelboek met verhalen, voorpublicaties en interviews van de verschillende auteurs uit het Atlasfonds. De nieuwe bundel literaire non-fictie voor 2006-2007 bevat een aantal interessante en hoogst leesbare onderwerpen. Verwacht geen thematische verzameling, de verhalen kunnen zich overal ter wereld afspelen en alle mogelijke aspecten van onze samenleving belichten.
 
Hans Bleumink gaat in Brazilië op zoek naar gegevens van een bloedig neergeslagen opstand in Canudos. Uit zijn verslag kun je opmaken dat dit geen opstand maar een regelrechte genocide is geweest. Zijn zoektocht brengt hem op het spoor van een aantal eerdere schrijvers die de misdaden van het toenmalige regime hebben ontrafeld. Daarbij speelt Mario Vargas Llosa met zijn “La guerra” een vooraanstaande rol.

In “Een eiland voor fijnproevers” gaat Gerrit Jan Zwier, liefhebber van de noordelijke contreien, scheep naar de antarctische Zuid-Atlantische wateren. Hij beschrijft op soms hilarische wijze de moeite die zijn tochtgenoten ondernemen om, met gevaar voor eigen leven, voet aan wal te zetten op de meest afgelegen eilanden. Enkel met het doel om deze bestemming op hun lijstje af te vinken.
Het boek sluit af met een beknopte biografie van de verschillende schrijvers. Dank zij deze Atlasuitgaves kun je een aantal soms minder bekende auteurs ontdekken en op je volgende boekenverlanglijstje aanstrepen.

Category: Zondagsboeken

op voorraad

Extra informatie

Auteur

diverse

ISBN

9045009293

Type

Paperback

Bladzijden

224

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.uitgeverijatlas.nl'>Atlas</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.veenboschenkeuning.nl'>VBK</a&gt;