Beten En Steken

0 out of 5

14,95

Een handige gids om mee te nemen op reis of om thuis onder bereik te houden. Niettegenstaande onze hygiënische leefgewoonten en technische vooruitgang worden we nog dikwijls geplaagd door insecten. Vooral wie veel tijd doorbrengt in de natuur of op reis gaat naar exotische bestemmingen is een potentieel doelwit voor de belagende geleedpotigen. Maar ook gewoon thuis kun je er mee geconfronteerd worden, denk maar aan de vliegen, muggen, mijten of spinnen.
 
In dit gidsje vind je een groot aantal aanbevelingen om de risico’s die veroorzaakt worden door de meest voorkomende soorten te voorkomen of te behandelen. Van 46 organismen worden de levenscyclus, voedingswijze, het gezondheidsrisico en de mate van overlast die we ervan ondervinden beschreven. Elk voorbeeld wordt geïllustreerd met een duidelijk herkenbare foto, een pictogram van de soort en een kaartje van het verspreidingsgebied.
 
Willem Takken is hoogleraar Medische en Veterinaire Entomologie aan de Wageningen Universiteit. Hij wordt in Nederland veelvuldig geraadpleegd over problemen met bijtende en stekende insecten. Hij werkt mee aan rapportages voor dagbladen, radio en televisie.
 
Door het kleine formaat (19 x 11,5 cm) is het gemakkelijk mee te nemen op reis of trektocht. Wie al eens gestoken werd door een daas, bij of wesp of geconfronteerd werd met een teek is dit de ideale gids om in de toekomst voorbereid te zijn of tenminste de schade te beperken. Het minpuntje bij deze uitgave is dat er bij het hoofdstuk “Nuttige adressen” enkel Nederlandse gegevens worden verstrekt.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Willem Takken

ISBN

9052107080

Type

Paperback

Bladzijden

128

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.tirionuitgevers.nl'>Tirion Natuur</a>

Distributeur

<a href='http://www.veenboschenkeuning.nl'>VBK</a&gt;