Muskietenkust

0 out of 5

12,50

In de nieuwe Eldoradoreeks van Amstel uitgeverij verscheen dit meesterlijk geschreven boek van Paul Theroux. De auteur is bekend van zijn vele reisverhalen en -romans. Ook Muskietenkust is een soort reisverhaal. Het vertaalde en verfilmde The Mosquito Coast vertelt de epische strijd van Allie Fox tegen de moderne maatschappij en zijn vlucht met de ganse familie naar de binnenlanden van Honduras.

De ik-persoon in deze roman is de 13 jarige zoon Charlie die enerzijds opkijkt naar zijn vader en anderzijds zijn eigen leventje wil leiden, los van de vele instructies en opdrachten die hij van zijn veeleisende vader te verwerken krijgt. Allie, de vader, is een geniale uitvinder en bezeten maatschappijcriticus die zich afzet tegen de hedendaagse consumptiemaatschappij. Door zijn drang naar perfectionisme en onafhankelijkheid stelt hij zijn familie zwaar op de proef en maakt hij van zijn zelf verzonnen paradijs een hel voor zijn vrouw en kinderen. Toch is Muskietenkust een onderhoudend geschreven roman met een licht ironiserende ondertoon.

Eldorado is een topselectie uit de fondsen van de uitgeverijen Atlas, Augustus, Houtekiet en L.J.Veen. De boeken in deze reeks zijn van de hand van gerenommeerde auteurs. Ze worden op een iets eenvoudiger wijze uitgegeven en aan een scherpe prijs aangeboden.

Category: Reisverhalen

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Paul Theroux

ISBN

90 471 0111 1

Type

Paperback

Bladzijden

435

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Amstel Uitgevers

Distributeur

Veen Bosch & Keuning, Wommelgem