Dvd-Rom Topografische Kaarten Vlaanderen & Wallonië

0 out of 5

49,95

De uitgave van topografische kaarten met daarop aanklikbare toeristische informatie is een belangrijk hulpmiddel voor het samenstellen van je uitstappen in Vlaanderen, Wallonië of Brussel. Voor het uitwerken van deze kaarten kon Lannoo rekenen op de samenwerking van het NGI (Nationaal Geografisch Instituut); twee toppartners in één project dus.

Het belangrijkste verschil tussen deze DVD-ROM en de vroegere CD-ROM met topografische kaarten is dat je onmiddellijk de gewenste toeristische informatie kan opvragen door te klikken op de icoontjes op de kaarten. Deze informatie is bondig, maar vooral praktisch en behoorlijk volledig. Belangrijk aspect van deze uitgave is dat je daarmee zelf je fiets-, wandel- of andere routes kan uittekenen. Indien gewenst kunnen deze geëxporteerd naar een PDA of gekoppeld aan een GPS. Ondersteunende gps-toestellen zijn deze van Garmin en Magellan
(Meridian Gold). Het hoogteprofiel van je route kan je printen. Bij het ontwerpen van je eigen route kan je die ook aanvullen met andere symbolen of aantekeningen. Interessant is dat plaatsen niet alleen kunnen opgezocht worden via hun naam, maar ook via hun coördinaten, bijvoorbeeld in geval van problemen met hun schrijfwijze.

Zowel op de DVD-ROM voor Vlaanderen als die voor Brussel vind je de kaarten van Brussel terug. Beide uitgaven bevatten 1600 aanklikbare mogelijkheden voor toeristische uitstappen. De bezienswaardigheden op de kaarten werden door Lannoo van een waardering voorzien, uitgedrukt in sterretjes. De opgenomen topografische kaarten zijn op schaal 1:50.000, behalve voor wat betreft de grote steden, daar wordt schaal 1:10.000 gehanteerd. In Vlaanderen gaat het om 20 grote steden, in Wallonië zijn er dat 17. De aandacht die er geschonken wordt aan de kindvriendelijkheid is een pluspunt.

Voor eenieder die ietwat overweg kan met de computer en zijn mogelijkheden zou het werken met deze dvd-rom geen problemen mogen opleveren; indien die er toch zijn kan je terecht bij een helpdesk, zowel in België als in Nederland.

Lannoo en het NGI zullen hun allerbeste beentje moeten voorzetten willen ze nog beter doen dan met deze informatieve dvd-rom.

Category: Multimedia

op voorraad

Extra informatie

Type

DVD

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lannoo.be/'>Lannoo</a&gt;