Cd Orquesta Tanguedia “In Bocca Al Lupo”

0 out of 5

15,00

Op deze dubbele cd geeft het Orquesta Tanguedia haar interpretatie van het werk van de componist Astor Piazolla, zowat de meest bekende en allicht ook de meest gespeelde componist in Argentinië. Het uit negen personen bestaande “Orquesta Tanguedia” is ontstaan door het met drie strijkers uitgebreide “Sexteto Tanguedia”.

Op dit werkstuk komen zowel instrumentale als gezongen nummers voor die één mooi gemeenschappelijk kenmerk lijken te vertonen: de muziek op zich is belangrijker dan het eigen ego. Daardoor slagen ze erin de meeslepende tangomuziek op zijn mooist te benaderen en uit te voeren. Zonder iets af te doen van de verdiensten van de andere muzikanten mag gezegd dat viool, accordeon en de menselijke stem de meest sfeerbepalende “instrumenten” zijn op deze prachtige cd.

Hoewel tango op de eerste plaats natuurlijk in Argentinië thuishoort voert deze cd je ongewild mee naar die plaatsen die de luisteraar zelf associeert met de muziek, zonnige plaatsen met een mooie avondschemering waar een tikje weemoed niet ontbreekt. Schitterende cd om dat soort vakantielocaties te herbeleven.

Category: Multimedia

op voorraad

Extra informatie

Type

CD

Recensent

robert

Taal

Meertalig

Uitgeverij

World Boar Music