Cd Green Jacket

0 out of 5

15,00

Het eerste nummer van deze cd met als titel de naam van de groep grijpt je meteen stevig vast met haar tot dansen (of iets dat daar op lijkt) uitnodigende ritme. Liefhebbers van en bezoekers aan Ierland voelen zich onmiddellijk in hun sas bij deze ogenschijnlijke volbloed Ierse muziek. Toch zijn de muzikanten allemaal Vlamingen …
 
Helemaal Iers is de muziek op deze cd niet, er komt wel eens een Schotse song naar voren, maar dat kan in genendele het luisterplezier vergallen, integendeel. Een enkele keer is er ook een stukje overgoten met wat Franse saus; het bevestigt alleen maar de veelzijdigheid van de muzikanten van Green Jacket.
 
De muzikanten laten van zich horen via een ruim gamma aan instrumenten: vedel, accordeon, gitaar,  diverse doedelzakken, fluit, percussie, banjo, concertina, bodhran, enz … De ene al meer virtuoos dan de andere. De prettige vocale bijdrage zijn van Katelijne Janssens en Jan Debrabandere.
 
Aangename cd voor fans van Ierse klanken en aanverwante, maar zeker ook voor iedereen die van goed gebrachte folk houdt.

Category: Multimedia

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Green Jacket

Type

Andere

Recensent

robert

Taal

Engels

Uitgeverij

<a href='http://www.wildboarmusic.com'>Wild Boar Music</a>