Cd Camino De Santiago

0 out of 5

21,00

Muziek was een van de mogelijkheden waarmee pelgrims onderweg op de camino naar Santiago de Compostela met elkaar konden communiceren. Talenkennis was in de middeleeuwen niet erg verspreid, maar via muziek konden de bedevaarders toch iets gemeenschappelijks uitdrukken.

De prachtig uitgevoerde liederen verhalen over mirakels langs het traject of die te horen waren in de vele Romaanse kerken langs het traject. Maar er zijn er ook die uitgevoerd werden door reizende minnestrelen op kastelen of tijdens feestelijkheden onderweg. Waarom zouden we ons niet spiegelen aan de middeleeuwse pelgrims en onze reizen opvrolijken met aangepaste muziek?

Ten behoeve van de hedendaagse reizigers en muziekliefhebbers zit er bij deze mooie cd een boekje met vertalingen van alle teksten naar het Duits. Latijn of oude vormen van Frans en Spaans zijn immers moeilijker te bevatten in de eenentwintigste eeuw. 

De uitvoerders, “Ensemble fur frühe Musik Augsburg”, zijn gespecialiseerd in muziek uit de middeleeuwen en de vroege Renaissance. Ze doen hier hun veelzijdige reputatie alle eer aan. Van dezelfde excellente uitvoerders is de hier eerder besproken cd “Auf Jakobs Wegen”.

Category: Multimedia

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Ensemble für frühe Musik Augsburg

ISBN

CHR 77300

Type

CD

Recensent

robert

Taal

Meertalig

Uitgeverij

<a href='http://www.christophorus-records.de'>MusiContact GmbH</a>

Distributeur

<a href='http://www.codaex.com'>Codaex België</a>