Cd Auf Jakobs Wegen

0 out of 5

21,99

Al meer dan duizend jaar trekken pelgrims naar het bedevaartsoord Santiago de Compostela, aanvankelijk hoofdzakelijk om hun zieleheil te verzekeren, tegenwoordig vaker om extra-religieuze redenen. Uiteraard waren dergelijke pelgrimstochten een grote bron voor inspiratie, ook muzikale.

Op deze cd met prachtige muziek volgen we de bedevaarders op hun ganse tocht. Eerst het afscheid thuis in Duitsland, vervolgens de route door Frankrijk en door Aquitanië. Muzikale vreugde barst uit wanneer het einddoel in zicht komt. Eenmaal ter plekke is het tijd voor muzikale dankzegging.

Deze schitterende cd biedt een mooi overzicht van muziek die in verband staat met de traditie van deze bedevaart: zowel Gregoriaanse gezangen, typische pelgrimsliederen, Marialiederen, liederen in de talen van de pelgrims als van de streken die werden aangedaan en enkele instrumentale nummers. De oudste muziek op de cd dateert uit de 12de eeuw.

De uitvoerders, “Ensemble fur frühe Musik Augsburg”, zijn gespecialiseerd in muziek uit de middeleeuwen en de vroege Renaissance. Ze doen hier hun veelzijdige reputatie alle eer aan. Het bijeenbrengen van uitvoeringen rond dit boeiende thema zal niet alleen de liefhebbers van het genre plezieren, maar allicht ook reizigers die hun tocht ernstig nemen. Ik kan me best voorstellen over de camino te trekken met deze heerlijke muziek in mijn oren.

Category: Multimedia

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Ensemble für fruhe Musik Augsburg

ISBN

LC 00612

Type

CD

Recensent

robert

Taal

Meertalig

Uitgeverij

<a href='http://www.christophorus-records.de'>MusiContact GmbH</a>

Distributeur

<a href='http://www.codaex.com'>Codaex België</a>