(Te) Gekke Slaapplekken

0 out of 5

14,99

Als je tijdens je vakantie een slaapplek zoek, dan is een prima bed zeker een vereiste, maar als het effen kan mag het liefst ook rustig zijn. Renske Borst voegt daar nog een optie aan toe: graag ook een (te) gekke slaapplek. Nu, er bestaan wel gidsen over dure, luxueuze of schitterend gelegen slaapplekken, maar deze auteur zoekt het meestal origineler, eenvoudiger en vaak ook wat goedkoper.
Slaaplekken als een Volkswagen T2-camper, een trekkershut, een daktent of een kartonnen huisje staan niet meteen hoog op mijn verlanglijstje, maar het is natuurlijk best origineel. Wat gedacht van een caravan die binnen staat? Niet meteen mijn idee, maar wel warm en droog. Gelukkig kan je met een zen-caravan wel de natuur intrekken.
Overnachten op een landgoed, in een luxe b&b, in een design b&b of in een voormalig gemeentehuis klinkt alvast origineler dan slapen in een “gewone” b&b, maar is wellicht ook een eind duurder? Een torenkamer, een fifiets huisje, een soort van kunstwerk of een woonwagen, dat wil ik best eens overwegen als overnachtingslocatie, net als een schaapskooi of een panoramahuisje. 32 slaapplekken liggen in Nederland, de overige 8 in Vlaanderen (meestal niet ver van de Nederlandse grens, volgens het kaartje dat voor verbetering vatbaar is).
Enfin, de auteur testte flink wat ongewone slaapplekken en het hangt af van je persoonlijke instelling welke je wil uittesten. Jammer is dat dit bijzonder kleurrijke boek vooral foto’s en zo weinig geschreven informatie omvat. De inhoudstafel verwijst telkens naar het begin van een “hoofdstuk”, van een 4-tal pagina’s, dat meestal over één slaapplek handelt. Handiger ware toch om onmiddellijk naar de precieze pagina te verwijzen.
  
Category: Logiesgidsen Tag:

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Renske Borst

ISBN

9789057678394

Type

Paperback

Bladzijden

208

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.momedia.nl'>Momedia</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.agorabooks.com'>Agora Books</a>