20X Logeren & Historische Stadswandelingen

0 out of 5

15,95

Deze gids neemt je mee naar 20 oude en boeiende steden. Alle logies zijn oorspronkelijke historische of monumentale panden. Vanuit elk hotel vertrekt een historische stadswandeling. Elk hoofdstuk behandelt twee steden en heeft dezelfde indeling. Het begint met een stukje geschiedenis, de logeeradressen, bezoekmogelijkheden van musea en bijbehorende internetadressen en gedegen stadswandelingen met speciaal voor dit boek bijhorende wandelroutes.

De twee auteurs Maria Remmerswaal en Nicolien de Rooij, beschrijven de twintig gastvrije steden op zo’n aanstekelijke manier dat een keuze maken tussen de voorgestelde weekendjes moeilijk wordt. De eerste is een wandel- en fietsexpert en neemt in deze gids de stadswandelingen voor haar rekening. Haar collega vertelt je alles over de logiesadressen. De stadswandelingen voeren je naar uitzonderlijke plaatjes zoals de Pijpen (bruggen in Leeuwarden), gangetjes (supersmalle straatjes in Groningen), muurhuizen (huizen gebouwd tegen een stadsmuur in Zutphen) en Mieropskameren (een soort hofje voor de éénkamerhuizen). Wie wil er niet flaneren langs de grachten van Amsterdam, uitkijken over de Zeelandbrug in Zierikzee of de putbeelden bezichtigen in Roermond. De logiesadressen zijn stuk voor stuk pareltjes. Je kan overnachten in een voormalig pand van koning Filips II van Spanje, een gerestaureerd pand in Jugendstil, een oud paleis van de stadhouders van Oranje Nassau, een Kruisherenklooster, een pastorie of een oude watertoren of..

De wandelkaarten zijn duidelijk, gemakkelijk te volgen en in de legende worden de genummerde bezienswaardigheden opgesomd. Er staat geen verklarende tekst bij de foto’s in het boek, dit is een spijtige vergetelheid misschien?

Logeren bij onze noorderburen in een historisch pand, een boeiende wandeling, wat kan een mens nog meer wensen van een weekendje uit!

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Maria Remmerswaal & Nicolien de Rooij

ISBN

9789089890047

Type

Hardback

Bladzijden

190

Recensent

lieve

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lannooreizen.be/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Lannoo-REI-Site/nl_BE/-/EUR/ViewProductDetail-GetProductBySKU?ProductSKU=9789089890047'>Lannoo </a>