Het Oude Rome (Handboek Voor Historiehoppers)

0 out of 5

12,50

Kinderen trekken met hun ouders naar Rome, maar willen daar wel eens wat anders dan die verhalen en beschrijvingen uit de reisgidsen waarmee volwassenen hun dag plannen en hun hoofd vol proppen met kennis. Mag het ook wat leuker en losser? Dit “Handboek voor Historiehoppers” neemt je op prettige en boeiende wijze mee door zowel de Romeinse geschiedenis als het dagelijkse leven in het oude Rome. De stad en haar geschiedenis worden bekeken door een jeugdige bril en beschreven op een leuke en ontstofte wijze.
Caesar, Cicero, Augustus en hun voorgangers, tijdgenoten en kompanen; ze duiken allemaal op in deze leuke “gids”. Alleen spreken ze een wat andere taal dan je gewend bent uit geschiedenisboeken of reisgidsen. Met de tijdmachine maak je reizen naar veldslagen en burgeroorlogen, maar ontmoet je ook belangrijke mensen.
Al lezend krijg je antwoorden op vragen als: wie waren de dates van Caesar, wat moet je doen als je tot slaaf gemaakt wordt of voor de leeuwen gegooid, waren er vrouwen in het leger van Caesar, kon je in het leger ook naar de dokter, …? O neen, je moet niet eens naar Rome om van deze historiehopper te genieten. Thuis lekker in de zetel of onder een boom kan ook. Zolang je maar openstaat voor deze prettige wijze van geschiedenis ontdekken.
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Jonathan W. Stokes & David Sossella

ISBN

9789026148378

Type

Hardback

Bladzijden

144

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.uitgeverijdefontein.nl'>Uitgeverij De Fontein</a>

Distributeur

<a href='http://www.vbku.be'>VBK</a&gt;