Babylon

0 out of 5

22,50

Meestal kennen we Babylon slechts van de mythische verhalen daaromtrent. Je weet wel, de spraakverwarring bij de bouw van de toren van Babel en de wonderlijke hangende tuinen waarover de stad zou beschikt hebben. Met die hangende tuinen kreeg de stad bovendien een plaats op de lijst van de 7 klassieke wereldwonderen. Het werkelijke Babylon en zijn belangrijke rol in de geschiedenis zijn zo goed als onbekend.

Tom Boiy brengt ons met deze uitgave met één klap op de hoogte van de huidige kennis omtrent deze bijzondere stad in Mesopotamië, nu Irak. De lezer moet daarvoor ongeveer vijfduizend jaar terug in de tijd en krijgt bovendien een eerste inzicht in het spijkerschrift en de interpretatie daarvan. Laag na laag word je meegevoerd door de verschillende periodes van de geschiedenis van Babylon. De wereldstad van weleer heeft vandaag een veel lagere status, maar haar geschiedenis blijft boeien, ook al is die nog bijlange na niet ontraadseld.

Zeer interessante uitgave rond een  boeiend thema waarover te weinig geweten is in bredere kringen. Om die informatie op te nemen mag van de lezer wel een kleine geestelijke inspanning verwacht worden.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Tom Boiy

ISBN

9789058267191

Type

Paperback

Bladzijden

106

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.davidsfonds.be'>Davidsfonds</a&gt;