Roa Codex

0 out of 5

65,00

Om op zijn minst een behoorlijk overzicht te krijgen van de honderden street art-werken van ROA  gebundeld in deze exceptionele uitgave moet je al een stevige brok van de wereld bereizen. De werkelijk prachtige werken van deze in relatieve anonimiteit levende kunstenaar uit Gent zijn immers verspreid over alle werelddelen. 
Overloop even dit uitermate beknopte overzicht van de plaatsen die je zou moeten aandoen: Chicago, Johannesburg, Kaapstad, Kigali, Londen, Madrid, Melbourne, Montreal, New York, Parijs, Sao Paulo, Tahiti, Valparaiso, Wenen, … Zouden er nog vroegere of hedendaagse artiesten zijn wiens werk op zoveel plaatsen te bewonderen is?
Werk van ROA tref je niet alleen in het centrum van wereldsteden, maar ook in hun buitenwijken en onooglijke stipjes op de wereldkaart. Verwacht deze artiest niet alleen op grotere of kleinere muuroppervlakken, maar ook op industriële installaties, schuttingen, in vervallen bedrijfsgebouwen, op een verongelukte caravan, op de muur van een viaduct, op een hut in de woestijn, op vliegtuigen die nooit meer zullen opstijgen of fragmenten ervan, op een verroeste olietank, op een waterbassin, … Overal eigenlijk.
Dieren zijn het thema bij uitstek voor ROA. Soms is het een lief konijn, zoals in het Tempelhof in Gent. Veel vaker evenwel zijn het vreemde creaturen ontsproten aan het brein van de kunstenaar. De wezens van ROA behoeven geen oppervlakken met klassieke vormen. De aanwezigheid van deuren, ramen, waterpijpen, dakgoten of verdwenen metsel- of houtwerk benut de artiest om  te spelen met vormen allerhande.
Over ROA’s werk geraak je niet uitgepraat, misschien net daarom dat de teksten in deze uitgave relatief beknopt zijn. Het is aan de lezer, de kijker, de bewonderaar, … om zelf een beeld te vormen. Voor de liefhebbers van het genre is deze uitgave een absolute aanrader; voor anderen is dit een unieke gelegenheid om ROA te ontdekken en te herontdekken. Woorden schieten tekort, maar de beelden tonen zoveel meer uitingen van een bijzonder creatieve geest.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

diverse

ISBN

97894001461672

Type

Hardback

Bladzijden

370

Recensent

robert

Taal

Engels

Uitgeverij

<a href='http://www.lannoo.com'>Lannoo</a&gt;