Exploring The Unbeaten Path (Vol 2)

0 out of 5

49,95

Bob Thissen is een gerenommeerde urban explorer (urbex). Net als zijn collega’s urbexen trekt hij naar verlaten plaatsen die niet toegankelijk zijn (of zelfs verboden) om er te fotograferen (en vaak ook te filmen). In deze uitgave, de tweede reeds, volgen we hem naar talloze ogenschijnlijk vergeten maar toch wonderlijke plekken.
Urbexing, het zoeken, vinden en in beeld brengen van verlaten, vergeten of verboden locaties is niet zomaar een zondagse hobby, vaak loert er immers gevaar om de hoek. Het is niet overdreven om te spreken van een gevaarlijke, illegale hobby. Zoals de beelden in deze bijzondere uitgave ten overvloede aantonen behoort Bob Thissen tot de absolute wereldtop in dit toch wel aparte “vakgebied”.
De thema’s die aan bod komen zijn zeer uiteenlopend, maar quasi altijd spelen door mensen gebouwde structuren, voorwerpen of voertuigen een belangrijke rol. Via deze uitermate boeiende uitgave doe je tal van plaatsen aan die zo goed als onbereikbaar zijn voor de “gewone” toerist. Wil je ze bezoeken -en dat is een aanrader- laat Bob Thissen dan je gids zijn. Bij sommige foto’s staan QR-codes, via dewelke je meer te weten komt over het avontuur verbonden met die specifieke locatie.
Bob Thissen leid je onder meer langs vervallen industriële sites, ooit luxueuze vakantieverblijven, een verlaten mijnstadje in Namibië, nucleaire sites, de mijn van de Kerstman op Svalbard, een overwoekerde kerk, een nooit gebruikte filmset, een geëvacueerd ziekenhuis, … Overal vind je verdwenen schoonheid, of is het eerder resterende? Treedt binnen in de wereld van verwondering.
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Bob Thissen

ISBN

9789082951370

Type

Hardback

Bladzijden

256

Recensent

robert

Taal

Engels

Uitgeverij

<a href='https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/exploringtheunbeatenpath/'>Eigen beheer</a>