Amsterdam 744

0 out of 5

37,50

Bijna een halve eeuw geleden vierde men het 700-jarig bestaan van de stad Amsterdam onder meer met het “700 Centenboek” van Jos Houweling. Bijna een halve eeuw later is de liefde voor Amsterdam nog niet weggeëbd. Deze uitgave zou je kunnen omschrijven als een soort van vervolg op de vorige,. De stad staat meer dan ooit centraal. Indertijd was het straatmeubilair het hoofdthema, nu gaat alle aandacht naar wat de talloze toeristen verwachten van Amsterdam. Hoe situeert de stad zich in hun hoofd? Neen, blijkbaar niet met bruggetjes; boten en kanalen.
Het eindresultaat is een boek vol collages met de stad, haar bezoekers en haar inwoners in een hoofdrol. Spot, zelfspot of ironie? Meer nog dan de mensen die er ronddwalen zijn het de ogen en de gedachten van de kunstenaar-fotograaf die beeldbepalend zijn. Hoe ervaart hij de stad: kneuterig, liefdevol, met een hoofd vol vraagtekens, …? Nooit afstandelijk. Wat doen al die mensen eigenlijk in mijn stad? De beelden zijn alleszeggend; de weinige Nederlands- en Engelstalige teksten zijn maar een voetnoot.
Fans van Amsterdam (of van Jos Houweling) zullen dit werkstuk met graagte in huis halen. Anderen zullen de schouders ophalen. Kunst mag / moet discussie oproepen.
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Jos Houweling

ISBN

9789491738524

Type

Paperback

Bladzijden

204

Recensent

robert

Taal

Meertalig

Uitgeverij

<a href='http://www.voetnoot-publishers.nl'>Uitgeverij Voetnoot</a>

Distributeur

<a href='https://www.epo.be/nl/fotografie/3849-amsterdam-744-9789491738524.html'>EPO</a&gt;