Zwarte Zee, Een Culinair Reisverslag

0 out of 5

27,50

Omheen de Zwarte Zee ligt een snoer van steden met divers maar groot belang, zoals Odessa, Constanta, Varna, Istanbul en Trabzon. Zoals in de titel al aangegeven is het culinaire beslist belangrijk, maar de auteur heeft daarnaast ook oog voor het historische, de cultuur, de landschappelijke schoonheid en de aanwezigheid van de imponerende Zwarte Zee.
Als je door zoveel verschillende landen (Oekraïne, Rusland, Georgië, Turkije, Bulgarije, Roemenië, …) reist maak je uiteraard kennis met een veelheid aan lekkers, maar er zijn ook tal van gelijkenissen en overeenkomsten. De aanwezigheid van de Zwarte Zee is daarin een belangrijke factor, al zijn er ook in visbereidingen tal van variaties mogelijk. Al beperkt het culinaire zich absoluut niet tot wat de zee te bieden heeft.
Plinius de Oudere wist het al: “Dezelfde wijnstok heeft een verschillende waarde op verschillende plaatsen”. En dan zijn de lokale gastronomen nog niet eens aan het werk geweest! Börek, ook bij ons bekend via Turkse bakkers en restaurants, kent nog zoveel meer variaties. Wat te denken als er plots Heilige Uiensoep geserveerd wordt? Belangrijk onderscheid met onze uiensoep is alvast de aanwezigheid van melk en tijm. Ik bedoel maar, de keuken van de Zwarte Zee-regio kan erg verrassend (en lekker bovendien) uit de hoek komen. 
De combinatie van gastronomie met al het andere dat deze uitgestrekte regio te bieden heeft is uitermate uitnodigend.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Caroline Eden

ISBN

9789024585540

Type

Hardback

Bladzijden

280

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lsamsterdam.nl'>Luitingh Sijthoff Amsterdam</a>

Distributeur

<a href='http://www.vbku.be'>VBK</a&gt;