Ultieme Culi-Bestemmingen (Lp)

0 out of 5

29,99

Vooraf even stellen dat deze uitgave geen Lonely Planet-versie is van de welbekende Michelingidsen. Hier speelt de “eet-ervaring” de hoofdrol en dat kan net zo goed ergens in een eettent op een Tasmaans strand zijn als in een bescheiden wafelhuisje in Luik of langs een Berlijnse straat, waar de geur van curryworst te tegemoet komt.
Wat je voorgeschoteld krijgt hoeft zo nodig een exquis mooi gebakken stukje vlees te zijn, maar even goed een portie walnoten als een poutine van frieten met kaas en saus (Quebec) als een ontbijt meet aardappelen en bloedworst (Ierland). Soms is een bijzondere ervaring trouwens belangrijker dan culinair hoogstaand. Een Burns Night meemaken is ongetwijfeld een literair hoogtepunt, maar vervolgens moet je haggis (gevulde schapenmaag) zien te verteren. Een glas uitstekende Schotse whisky is uitstekend om het gerecht door te spoelen.
Deze fraai geïllustreerde uitgave is opgebouwd rond de meningen van culinaire journalisten, topchefs en in-huis specialisten van Lonely Planet. Hun verzamelde meningen hoeven absoluut niet de jouwe te zijn, zie het eerder als een bron van inspiratie. Als je laat leiden door je smaakpapillen, dan is dit best een heerlijke gids, maar weet dat de keuze hier nog ontzettend veel omvangrijker is dan op de spijskaart van een Chinees restaurant.
Je kan de keuze ook omdraaien: heb je al een land in gedachten, zoek dan in het register achteraan welke eetervaringen daar aan bod komen. Voor België zijn dat bijvoorbeeld Luikse wafels, mossels met frieten en een mitraillette (een belegd stokbrood met frieten). Niet meteen de samenvatting van de Belgische gastronomie die je in gedachten had, maar toch ook best lekker.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

diverse

ISBN

9789021570679

Type

Hardback

Bladzijden

320

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.kosmosuitgevers.nl'>Kosmos Uitgevers</a>

Distributeur

<a href='http://www.vbku.be'>VBK</a&gt;