Strudel + Knödel

0 out of 5

32,50

Nog maar zelden zag ik een auteur met zoveel gevoel en herinneringen schrijven over “haar” keuken en die van haar moeder en grootmoeder. Bijzonder is ook dat Anja Dunk opgroeide in Wales bij haar Duitse moeder en Welshe vader. Haar Duitse “thuiskeuken” moet zoiets als een eiland van genot geweest zijn te midden van een zee van Welshe en Engelse gerechten.
Het rondhuppelende idee dat de Duitse keuken vooral zou bestaan uit worst, bier en vet is duidelijk niet besteed aan Anja Dunk en haar familie. De keuken die in dit uitermate lekkere boek beschreven wordt aan de hand van ruim tweehonderd recepten oogt smaakvol en hedendaags. De klassiekers zijn er nog altijd, maar ze worden aangekleed volgens de vereisten van het huidige meer naar gezonde voeding strevende tijdsgewricht.
Een apart hoofdstuk is gewijd aan wat de auteur omschrijft als “Duitse smaken”. Een resem veel gebruikte specerijen en kruiden passeren de revue, samen met gerechten waarin ze typisch verwerkt worden. Verder ontdek je een breed gamma aan gerechten geschikt voor diverse momenten van de dag en de bijhorende maaltijden en zelfs voor speciale gelegenheden.
Voor wie al een voorproefje wil, dit is een greep uit wat voorgeschoteld wordt onder de vorm van helder beschreven gerechten: Zuurkool met Aardappelstrudel, Aardbeiensoep met kaneel, Aardappelsoep, Gepofte appel, Kipschnitzel met karnemelk en haver, Spätzle met snijbiet, Lamsburger met komijn, Krokant buikspek, Rabarbertaart, Eierlikeur, … Smakelijk!
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Anja Dunk

ISBN

9789038805986

Type

Hardback

Bladzijden

360

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.nijghenvanditmar.nl'>Nijgh & Van Ditmar</a>

Distributeur

<a href='http://www.lmbooks.be'>L&M Books</a>