Soepbijbel

0 out of 5

25,00

Voor wie een bredere soep-interesse heeft dan alleen maar de vooral bij kinderen populaire “tomatensoep met balletjes” is deze uitgave een immens lekker geschenk. Mogelijk is soep niet alle culturen even geliefd als bij ons, de ware soepliefhebber maakt hier toch kennis met een zeer gevarieerd wereldwijd soepaanbod.
Ik heb er nooit bij stil gestaan hoe je soepen moet indelen, maar auteur en soepkokkin Heleen Timmermans heeft er alvast een heldere kijk op. Natuurlijk zijn er de klassieke groentesoepen, maar daarnaast zijn er ook nog de soepen met crème, met vlees, met vis, met kip, met kaas en de veggie-soepen (met bvb noten of peulvruchten). De koude soepen zijn eveneens vertegenwoordigd net als de zogenaamde “speciale soepen”. Hierbij horen vooral soepen met speciale combinaties zoals broccoli met amandel, spinazie met kokos, bloemkool met ansjovis, etc… Bij de koude soepen ontdek je veel meer dan de klassieke gazpacho. Wat gedacht van meloensoep, Bloody Marysoep of Indiase perensoep?
Soep mag dan op het eerste zicht een hoogst eenvoudig gerecht lijken, er komt toch wel enige kennis van pas. De auteur weet die kennis op uitstekende wijze over te dragen. Met deze stevige soepgids bij de hand moet zelfs het bereiden van moeilijkere soepen lukken. En wil je weten hoe een soep smaakt bij deze soepkoningin, spring dan eens binnen in haar soepbar in Hasselt.
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Heleen Timmermans

ISBN

9789048839834

Type

Hardback

Bladzijden

432

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.carreraculinair.nl'>Carrera Culinair</a>

Distributeur

<a href='http://www.lmbooks.be'>L & M Books</a>