River Café

0 out of 5

29,99

Al weer dertig jaar geleden opende River Café haar zaak in Londen. Acht jaar later kwam er een eerste kookboek, ook gekend als “het blauwe kookboek”. Het was niet zozeer om de gasten aan het koken te zetten, maar in eerste instantie als een soort van handleiding voor de eigen chefs. Het hoeft geen betoog dat er in de afgelopen drie decennia ontzettend veel veranderde; ook in de wereld van de horeca.
De gemakkelijke beschikbaarheid van klassieke ingrediënten is een voorbeeld daarvan. Vroeger moesten ze soms speciaal uit Italië ingevlogen worden, terwijl ze nu als het ware om de hoek beschikbaar zijn. Daarnaast is er de toevloed van nieuwe ingrediënten. Sommige werden ingepast in bestaande gerechten, met andere werden compleet nieuwe gerechten ontwikkeld.
Dertig naar na de oprichting grijpt River Café terug naar het blauwe kookboek: flink wat klassieke gerechten verschijnen hier in hun hedendaagse gedaante, terwijl er ook een dertigtal totaal nieuwe gerechten opgenomen werden. Laten we even grasduinen en proeven in het hedendaagse aanbod van River Café.
In melk gekookt varkensvlees, dat lijkt me wel wat, net trouwens als traag gegaarde kalfsschenkel met barolo en salie. Gefrituurde courgettes met azijn of farinata van kikkererwtenmeel en venkelzaad roepen smakelijke vraagtekens op, net als chocolade-whisky-ijs. Tussendoor leer je uiteraard ook hoe verse pasta’s te maken en vang je hier en daar een keukenkneepje op. Mensen die de Italiaanse keuken verwarren met pizza zullen hier minder hun gading vinden. Anderen lekkerbekken beslist, ook al zal niet iedereen houden van de fluo-pagina’s hier en daar, maar het zijn vooral de originele recepten die indruk maken.
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

diverse

ISBN

9789021567761

Type

Hardback

Bladzijden

320

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.kosmosuitgevers.nl'>Kosmos Uitgevers</a>

Distributeur

<a href='http://www.vbku.be'>VBK</a&gt;