Quiche & Hartige Taart

0 out of 5

8,95

Van oudsher associëren we quiche met de regio Lotharingen (Lorraine); daar komt immers de meest vermaarde en meest geliefde quiche vandaan. Terecht begint dit boekje dan ook met de lekkere Quiche Lorraine, waarvan spek en kaas de belangrijkste ingrediënten vormen. Maar naast dit koninginnenstuk is er nog zoveel meer lekkers dat de naam quiche draagt. 
De quiche-liefhebber ontdekt hier recepten van andere klassiekers als deze op basis van gerookte zalm met broccoli of geitenkaas met spinazie of prei met nootmuskaat, camembert met appel, etc… Ook andere Franse regio’s hebben immers hun quiche-specialiteiten, tot op Corsica, de Alpen en in Baskenland toe.
Leuk zijn de creatieve quiches, met combinaties waaraan je misschien nog niet dacht: roompaté met kastanje, geitenkaas met tomaat, zoete aardappel met pijnboompitten en zelfs een veganistische versie. Voor elk wat wils dus. Voor de zoetekauwen zijn er een drietal recepten van hartige taarten. Chocoladepasta met banaan en kokos, dat lijkt me wel wat, maar niet te vaak natuurlijk.
Lekker en eenvoudig!

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Marion Flipo

ISBN

9789461431981

Type

Hardback

Bladzijden

72

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.goodcook.nl'>Good Cook</a>

Distributeur

<a href='http://www.agorabooks.be'>Agora Books</a>