Chilipeper

0 out of 5

19,99

Voor de verre oorsprong van de chilipeper moeten we naar het grensgebied van Brazilië en Bolivië. Blijkbaar werd deze aparte smaakmaker daar 9000 jaar geleden al geteeld. Vandaag zijn de eenvoudige chilipeper en zijn talloze soortgenoten wereldwijd verspreid. Op talloze plaatsen kan je proeven van gerechten waarin deze felkleurige plant met zijn brede variatie aan smaken aanwezig is, overwegend hete, scherpe smaken maar toch ook zachtere.
Belangrijk om weten is hoe heet of hoe scherp de smaak van een bepaald type chilipeper is. De auteur vertelt hoe de aanwezigheid van capsaïcine en aanverwante omgezet wordt in beduidende cijfers. Daarna is het tijd om kennis te maken met de gevarieerde familie van de chilipepers. Ze dragen welluidende namen als Jalapeno, Ponado, Chilaca, Rocoto en zelfs Monkey Face.
De leden van deze familie, rijk aan smaken, kan je voorbereiden en bewaren (drogen, fermenteren, roken, inleggen, …) en vervolgens verwerken in basisbereidingen (sausen, chutneys, etc…). Absoluut noodzakelijke informatie is die over “blusmiddelen” in geval het goedje toch te heet of te scherp is.
Interessant overzicht, mooi in beeld gebracht.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Mark Wilcox

ISBN

9789023016045

Type

Andere

Bladzijden

140

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.becht-boeken.nl'>Becht Boeken / Gottmer</a>

Distributeur

<a href='http://www.lmbooks.be'>L&M Books</a>