Aan Tafel In Venetië

0 out of 5

29,99

Wanneer je enkele dagen in Venetië verblijft om deze prachtige stad te ontdekken, dan doe je ongetwijfeld ook een aantal trattorie aan om te eten. Maar heb je dan ook “Venetiaans” gegeten? Volgens de auteur -die hier woont sinds haar zesde levensjaar- alvast niet. “Venetiaans”, dat eet je bij de inwoners thuis, waar de smaak niet afgesteld is op die van de gemiddelde toerist.

Skye McAlpine ontdekte tegelijkertijd met deze bijzondere stad ook haar keuken. Een zeer boeiende en levenslange zoektocht, die ook uitgedrukt wordt in de illustraties. Naast de fraaie, klassieke foto’s van gerechten bevat deze mooie uitgave ook flink wat afbeeldingen van Venetië. Het lijkt wel of je tijdens de bereidingen ook steeds een oog gericht houdt op wat de stad aan schoonheid te bieden heeft.
De keuken van deze wonderlijke stad op / aan het water heeft flink wat originele gerechten in petto. Zullen we een s proeven van Abrikozencroissants, Spinazie met pijnboompitten en rozijnen, Spaghetti met kreeft, Walnotenkroketten of Zeebrasem met vijgen en amandelen? Liever vlees op je bord? Probeer dan eens Gebraden eend met appels, peren en kastanjes of Gebraden eendenpoten met pruimen.
Nog groter is de verleiding bij de nagerechten. Mama mia, laat ik je die hier maar besparen! Duik in de Venetiaanse keuken via deze erg mooi ogende uitgave!
  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Skye McAlpine

ISBN

9789024582365

Type

Hardback

Bladzijden

312

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lisamsterdam.nl'>Luitingh Sijthoff Amsterdam</a>

Distributeur

<a href='http://www.vbku.be'>VBK</a&gt;