Elfsteden Op De Fiets

0 out of 5

15,00

De legendarische Elfstedentocht op de schaats is tot in Vlaanderen bekend. Zijn populariteit ontleent de rondrit aan de mythische tochten op de schaats tijdens hartje winter. Minder bekend is de Elfsteden op de fiets, althans in Vlaanderen. In Nederland is fietsen langs de elf Friese stadjes een toeristische topper.

Anders dan de legendarische schaatstocht kun je de fietsroute het hele jaar door ondernemen. Je moet niet wachten op een bepaalde temperatuur, je mag er zo lang over doen als je wilt en met wie je wilt. Heel sportieve fietsers malen de 256 km lange tocht op één dag af. Minstens zo prettig is het om er de tijd voor te nemen en onderweg wat bezienswaardigheden te bezoeken en de tocht te spreiden over meerdere dagen.

De fietsgids routeboek is je navigator voor heerlijke fietstochten door Friesland. Praktische informatie over voorzieningen als treinvervoer, fietsverhuur, leuke koffieadressen en logies zijn op een rij gezet. Daarnaast geeft de gids een schat aan informatie over wat er onderweg te zien is.

De gids heeft een handig, liggend formaat en is gebonden met een spiraal, zodat deze handig in een stuurtas past. Hij is opgemaakt in twee delen: voorin zit een routeatlas met regiodekkende cartografie. In het gedeelte routeboek vind je een stap voor stap beschrijving van de trage route. In de coverflap vooraan vind je de overzichtskaart met de indeling van de trajecten.

Achteraan in de gids is een stempelkaart opgenomen. Een volle stempelkaart kun je inwisselen voor een op naam gestelde Elfstedenroute oorkonde.Wie met gps-ondersteuning wil fietsen kan de website raadplegen: www.buijten.nl/elfsteden. Daar vind je trouwens ook alle praktische en toeristische informatie over de route.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Diederik Mönch

ISBN

9789058818423

Type

Ringmap

Bladzijden

200

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.buijten.nl'>Buijten & Schipperheijn Recreatief</a>