De Groene Weg Naar De Middellandse Zee

0 out of 5

22,50

Met deze derde herziene en aangevulde editie tonen uitgeverij Pirola en de Stichting Europafietsers hun bekommernis om een actuele en degelijke gids op de markt te brengen. Daarvoor is de volledige route opnieuw gefietst, verkend en gecontroleerd door de vrijwillige medewerkers van Europafietsers.

Met deze route fiets je over ca. 1300 km van Nederland via België, Luxemburg en Oost-Frankrijk naar de Middellandse Zee. Met het hier beschreven traject is het mogelijk om de hoge passen van de Vogezen, Jura en Alpen te vermijden. De route is in beide richtingen beschreven zodat je eventueel met het openbaar vervoer naar het eindpunt kunt reizen en vandaar met de fiets terug huiswaarts te keren.

De wijzigingen in het eerste traject betreffen vooral de inschakeling van de Vennbahnroute langs de Belgisch-Duitse grens. Met deze ingreep werden een groot aantal korte maar steile beklimmingen in de Belgische Ardennen vermeden.

Zoals voorheen is de route uitvoerig beschreven met navigatieteksten en toeristische informatie. De kaarten op schaal 1:150.000 zijn afkomstig van Openstreetmap.org. De routebeschrijving van deel 1 is opgesplitst in zeven trajecten. Vooraan bij elk traject vind je een overzichtskaart en een tabel met de hoogtelijnen. Waar de route door stedelijke gebieden loopt zijn detailkaartjes voorzien. Achteraan vind je de overnachtingsmogelijkheden zoals campings, hotels, jeugdherbergen en chambres d’hôtes en de adressen van de toeristische diensten.

Het boek is naast de kaarten geïllustreerd met een groot aantal foto’s. Door zijn compacte formaat en de ringband is hij uitstekend geschikt voor de stuurtas en dus gemakkelijk onderweg te raadplegen. Kortom: een gedegen fietsgids die je onderweg niet in de steek zal laten.

Voor eventuele aanpassingen aan de route kun je de website van Europafietsers raadplegen: www.europafietsers.nl, daar vind je eveneens de wijze om de gps-tracks te downloaden.

  

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Jules Noyons en Peter van Rossum

ISBN

9789064557682

Type

Ringmap

Bladzijden

168

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.pirola.nl'>Pirola</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.epo.be'>EPO</a&gt;