De Groene Valleien Fietsroute

0 out of 5

22,50

Met deze “De groene valleien fietsroute” schuiven de auteurs ons een bijzonder aantrekkelijk traject voor de wielen. De lusvormige route loopt door Nederland, Vlaanderen, Noord-Frankrijk en de Duitse Eifel. Na een korte aanloop door Vlaanderen, fiets je door het verrassend rustige en landschappelijk mooie Noord-Frankrijk. Eerst naar de Opaalkust met zijn krijtrotsen en heuvels bij Boulogne-sur-Mer en dan langs de mooie stad Arras richting Ardennen. Na de Ardennen komen we even langs de Moezel en steken dan het vulkanische landschap van de Eifel door naar Roermond. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om te overnachten.

De gids is reeds aan zijn derde druk toe en één van de meest opvallende nieuwtjes is de doorsteek van de Ardennen langs de Maas: een traject van Maastricht naar Dun-sur-Meuse van circa 300km vrijwel zonder heuvels. Tussen Huy en Charleville-Mézières is de route bewegwijzerd en verloopt over autovrije en autoluwe wegen. Verder is de Michelin cartografie in Frankrijk vernieuwd en zijn een aantal knelpunten aangepast en verbeterd. Met deze fietsgids kun je ruim 1.600 km fietsplezier beleven. Met de nieuwe verbindingsroute langs de Maas zijn nog meer korte en langere alternatieve fietsroutes te bedenken.

Het traject langs de Maas is ook geschikt voor fietsers van Oude Wegen die de zware Ardennen aan het begin van hun tocht liever overslaan: in Dun-sur-Meuse kan dan de Oude Wegen route weer opgepikt worden. De GPS track komt in de loop van april beschikbaar.

In de gids is de route in beide richtingen beschreven met navigatieteksten en toeristische informatie. De route is ingetekend op Michelinkaarten met schaal 1:150.000 en in de Eifel op Huberkaarten schaal 1:100.000. Achteraan in het boekje vind je overnachtingsmogelijkheden zoals campings, hotels, jeugdherbergen en chambres d’hôtes en de adressen van de toeristische diensten.

Stoor je niet te erg aan de niet altijd correctie benamingen van de routes: met de Vlaanderenroute wordt uiteraard de Vlaanderen Fietsroute bedoeld.

Het boek is naast de kaarten geïllustreerd met een groot aantal foto’s. Door zijn compacte formaat en de ringband is hij uitstekend geschikt voor de stuurtas en dus gemakkelijk onderweg te raadplegen. Kortom: een gedegen fietsgids die je onderweg niet in de steek zal laten.

Category: Fietsgidsen Tag:

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Robertien & Wouter Bazen

ISBN

9789064557286

Type

Ringmap

Bladzijden

184

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.europafietsers.nl'>Pirola, serie Europafietsers</a>