De Gallo-Romeinse Cityhopper

0 out of 5

24,50

Amper twee jaar na het verschijnen van “Fietsen op Romeinse Heirwegen” ligt dit nieuwe “Romeinenboek” van Guy Raskin in de winkelrekken. In tegenstelling tot het eerste boek is “De Gallo-Romeinse Cityhopper” een allrounder, enerzijds is het een fietsgids die tegelijkertijd ook bruikbaar is voor wandelaars, automobilisten en motorrijders. Anderzijds is het bijna een geschiedenisboek, met veel toeristische en geschiedkundige informatie en stadsbeschrijvingen.

De auteur verlegt zijn speurtocht naar het Romeinse erfgoed richting Ardennen, Saarland, Eifel, Rijnland, Maas-Schwalm-Nette, Heuvelland en Haspengouw. Bij de inleiding en het uitgebreide hoofdstuk geschiedenis krijg je een pak informatie over de Romeinse heirwegen, de Gallo-Romeinse steden en de op- en neergang van het Romeinse Rijk in onze gewesten.

Met deze gids is het mogelijk om zowel dagtochten als meerdaagse fietsvakanties te organiseren. De praktische informatie is zeer uitgebreid met gedetailleerde trajectbeschrijvingen, kaarten en logiesmogelijkheden. De schaal van de kaarten werd voor de fietsers verkleind in functie van het traject, hoe ingewikkelder de route hoe gedetailleerder de kaart. Van de Romeinse steden zoals Tongeren, Aarlen, Metz e.a. is een stadsplattegrond afgedrukt met het ingetekende traject en aanduiding van de Romeinse bezienswaardigheden.
In totaal kun je met deze gids 1114 km fietsen langs fietsvriendelijke (heir)wegen in 16 tot 20 etappes in België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Nederland.
Het boek is uitgevoerd als ringband met overlappende cover, handig als je het onderweg wilt raadplegen.

Category: Fietsgidsen

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Guy Raskin

ISBN

9038918372

Type

Ringmap

Bladzijden

280

Recensent

andre

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.uitgeverijelmar.nl'>Elmar</a&gt;

Distributeur

<a href='http://www.vanhalewyck.be'>Van Halewyck</a>