20X Logeren & Fietsen In Limburg

0 out of 5

15,95

Het fietsroutenetwerk van het fietsparadijs Limburg viert in 2010 zijn vijftiende verjaardag, én het wordt alsmaar populairder.  Wie van vlakke wegen houdt kiest voor de Limburgse Kempen of het Maasland.  Hellingen en kuitenbijters zijn er in overvloed in Haspengouw en de Voerstreek.

Voor de ‘nieuwkomers’ geeft Hilde Smeesters een duidelijke uitleg over het systeem van de knooppunten, de FOS (fietsonthaal- en servicepunten), het fietsverhuur en de fietskaarten.  Op enkele plaatsen kan je ook elektrische fietsen huren.  Samen met Toerisme Limburg stelde ze 20 bijzondere fietsroutes samen met evenzoveel fietsvriendelijke logiesmogelijkheden.  Je kan met het hele gezin fietsen langs het de oevers van de Maas, tussen de bloesems en het fruit in Sint-Truiden, naar het kastelenlandschap ten zuiden van Alden Biesen of langs de oude mijnen in Genk en Beringen.  De afstanden van de routes variëren van 25km tot 55km. Elke fietstocht is lusvormig.  Het bijhorende plannetje en de tips over de bezienswaardigheden, leuke achtergrondverhalen en de natuur helpen je om je zadelpijn te vergeten en dapper door te trappen.  In de fietsvriendelijke cafés kan je onderweg even op adem komen en genieten van de streekproducten zoals de Maaseikse knapkoek, een stukje Limbrugse vlaai, een Maaslandse kruidenthee of een Achelse trappist.

Aan het eind van de tocht wachten je logementuitbaters met hun typische Limburgse gastvrijheid.  Wat dacht je van een historische vierkantshoeve of een echte teutenwoning of een oud klooster om in te overnachten?  De prijzen per nacht variëren van 35,00€ tot 135,00€, al dan niet met ontbijt. De lezer mag weten dat logiesuitbaters gevraagd werd om te betalen voor hun opname in dit boek. Misschien daarom dat enkele van de allermooiste en gezelligste logies niet werden opgenomen?.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Hilde Smeesters

ISBN

9789020989700

Type

Paperback

Bladzijden

212

Recensent

lieve

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.lannoo.com'>Lannoo</a&gt;