De Duivels Hete Adem

0 out of 5

16,50

Dit erg spannende jeugdboek neemt zijn lezers mee op een tocht die leidt naar een onherbergzaam stukje Namibië. Samen met een jonge Bosjesman beleeft de 15-jarige hoofdfiguur Max Gordon allerhande bijzonder hachelijke avonturen, waarbij hij op het nippertje ontkomt aan een al te vroeg einde van zijn verhaal.
 
De auteur laat de beide jongelingen tal van gehaaide volwassenen overwinnen zonder dat het verhaal al te veel aan geloofwaardigheid inboet. Het reisaspect van het verhaal zit vooral in de doortocht van het Namibische binnenland. Geïnteresseerde toekomstige bezoekers kunnen er een en ander opsteken en het land al dan niet schrappen uit het lijstje van hun toekomstige droomreizen.
 
Wetenschap komt af en toe ook om het hoekje kijken omdat de vermiste vader van Max Gordon een milieuexpert is. Als je aan wetenschap wil doen in een boek dat niet tot het genre van de science fiction hoort, dan moet wetenschap ook correct zijn. Een uitdrukking als “vliegtuigbenzine smelt plastic” kan dan niet door de beugel. Hetzelfde trouwens met “nanocellulaire geheimen van dertig jaar geleden”.
 
Voorzien van het nodige inlevingsvermogen kan ook een volwassen lezer geboeid worden door dit hedendaagse verhaal.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

David Gilman

ISBN

9789060056813

Type

Hardback

Bladzijden

382

Recensent

robert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.thomasrap.nl'>Thomas Rap</a>

Distributeur

<a href='http://www.wpgboeken.be'>WPG</a&gt;