Bergwandelen In De Italiaanse Alpen

0 out of 5

20,95

Met “Bergwandelen in de Italiaanse Alpen” kom je in de regio’s Aosta, Lombardije en Piemonte terecht. Deze wandelgids behoort tot de reeks Dominicus Adventure. Dit betekent dat je hier ook voorstellen krijgt voor doorwinterde wandelaars en avonturiers. Doch de gezinnen met kinderen zijn niet vergeten. Naast moeilijke bergtochten die meerdere dagen in beslag nemen vind je er dagwandelingen die iedereen aankan.


Het is opvallend dat deze wandelgids je toelaat een complete reisvoorbereiding te maken. Naast algemene informatie over de regio’s krijg je tevens handige tips om van je wandelvakantie een gezonde ontspanning te maken. In totaal zijn er 50 wandelroutes opgenomen: 40 dagwandelingen en 10 meerdaagse trektochten. Het merendeel vind je terug in populaire vakantieregio’s zoals Mont-Blanc, Gran Paradisio, Lago Maggiore en het Gardameer. Doch de auteur, een outdoor journalist en ervaren bergwandelaar, schrijft je ver van het massatoerisme te brengen.


Van elke wandeling is er een routekaart en een overzichtelijk informatiekader waarin je meteen de moeilijkheidsgraad kent en andere kenmerken van de tocht leest, zoals: eten, accommodatie, beste reisperiode en kaartmateriaal. Er is een toeristische en een routebeschrijving. Alhoewel die routebeschrijving op het eerste zicht voldoende lijkt zouden we toch aanraden om een kaart ter plaatse aan te kopen.


Deze wandelgids spreekt een zeer veelzijdig publiek aan. Er zijn korte, lange, gemakkelijke en moeilijke wandeltochten in opgenomen. Doordat de wandelingen in populaire vakantieregio’s zijn gelegen is dit boek zeer nuttig voor de ‘gewone’ toerist. Hij of zij kan een tochtje van 3 of 5 uur maken dichtbij het vakantieverblijf en toch weg van de andere toeristen. Die toerist mag zich vooral niet laten afschrikken door het feit dat deze gids behoort tot de reeks Adventure van Dominicus.

op voorraad

Extra informatie

Auteur

Henk Filippo

ISBN

9789025744038

Type

Paperback

Bladzijden

267

Recensent

admingeert

Taal

Nederlands

Uitgeverij

<a href='http://www.dominicus.info'>Dominicus Adventure</a>

Distributeur

<a href='http://www.denis.be'>Denis – St.-Niklaas</a>